Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP Latour zal praten met ontevreden groep

Leiding NDP Latour zal ontevreden groep aanhoren

14/02/2018 07:24 - Naomi Hoever

Leiding NDP-latour zal ontevreden groep aanhoren

 

PARAMARIBO - De publiekelijk geuite ontevredenheid van NDP’ers in het ressort Latour wordt door de plaatselijke partijleiding serieus genomen. De mensen zullen worden ontvangen en dat stemt hen goed. NDP-ressortvoorzitter Jolanda Wassenaar ontkent niet dat partijgenoten boos zijn en daarom zal ze met de betrokkenen praten. Dat doet ze samen met de lokale politiek coördinator André Misiekaba en de voorzitter van de NDP-jongeren in Latour, Silvana Afonsoewa.

De ontevreden partijgenoten zeggen dat het geenszins de bedoeling is geweest de partij schade te berokkenen. Ze wilden slechts een 'wake-up call' sturen naar de leiding, om te voorkomen dat bij een ongewijzigde situatie de partij stemmen verliest. NDP'ers hadden zich tegenover de krant beklaagd dat de partijleiding in het ressort voor hen onbereikbaar is en dat de marrongemeenschap wordt voorgetrokken ten nadele van de rest.

Nu wordt gezegd dat het geen beschuldiging is van etnische politiek van Misiekaba die zelf uit de marrongemeenschap komt. De ontevredenheid zou zijn voortgevloeid uit het feit dat hij soms onbereikbaar en meer actief is in andere delen van het ressort. Mocht de leiding toch geen open oor hebben dan zouden de ontevreden personen per brief de partijvoorzitter benaderen. Maar deze stap is met de toenadering van de ressortleiding voorlopig van de baan.

Misiekaba zei zondag tegen de krant dat rechtstreeks de partijleider benaderen niet de procedure is die gevolgd moet worden. Zijn benadering is dat interne problemen intern worden besproken. Hij had daarbij ook verwezen naar de bestuursverkiezing die over drie maanden wordt gehouden. Daar mogen de ressorten zich uitspreken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina