Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Fernandesplein' krijgt betere afwatering

‘Fernandes-speeltuin' tijdelijk gesloten voor aanpak wateroverlast

14/02/2018 05:11 - Merredith Bruce

Het 'Fernandes'-speelplein is vanwege ontwateringswerkzaamheden        gesloten voor het publiek . Voor het werk is ruim twee weken uitgetrokken.

Het 'Fernandes'-speelplein is vanwege ontwateringswerkzaamheden gesloten voor het publiek . Voor het werk is ruim twee weken uitgetrokken. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het Prof. Dr. Mr. Coen Ooftplein tussen de Gemenelandsweg, Kernkampweg en Benjaminstraat, ook bekend als de Fernandes-speeltuin, is vanaf dinsdag tijdelijk gesloten. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie pakt namelijk het probleem van wateroverlast aan. Het plein loopt bij elke regenbui onder water. De werkzaamheden kunnen ruim twee weken duren.

De speeltuin wordt vooral 's middags bezocht door kinderen, veelal onder toezicht van hun ouders. "We willen geen risico nemen door het gevaar dat bestaat. Je hebt immers met kinderen te maken", zegt Marlon Schoonhoven van de afdeling Openbaar Groen, die betrokken is geweest bij de besluitvorming voor de tijdelijke sluiting.

Naraindat Sitaram, afdelingscoördinator Wegen, vertelde bij de formele aankondiging van de werkzaamheden op het plein, dat er samen met de afdeling Ontwateringswerken een plan van aanpak is gemaakt. Het overtollige water zal via een buizensysteem afgevoerd worden naar de bestaande gesloten riolering. Dinsdag is begonnen met de aanleg van de buizen. Het is de bedoeling dat tegelijk met de grondwerkzaamheden, de speeltuin wordt verfraaid.

Het ministerie bekostigt de ontwateringwerkzaamheden van het plein uit eigen middelen. Eerder zijn ontwateringwerkzaamheden op het traject Latour-Lelydorp en in Zorg en Hoop uitgevoerd. Die zijn in afrondende fase. Ramahi heeft ook gewezen op verkeerd en illegaal geplaatste duikers in inritten of gesloten rioleringen die een gemakkelijke doorstroming van het overtollige water stremmen. Hier zal strenger op worden gelet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina