Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Training veldwerkers voor onderzoek naar leefsituatie

Training veldwerkers voor onderzoek naar leefsituatie

13/02/2018 05:08 - Merredith Bruce

De start van de training voor veldwerkers die worden ingezet bij de Multiple Indicator Cluster Survey.

De start van de training voor veldwerkers die worden ingezet bij de Multiple Indicator Cluster Survey. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is maandag begonnen met een training voor veldwerkers die vanaf maart onderzoek zullen doen naar de leef- en woonsituatie van vrouwen, mannen en kinderen, de 'Multiple Indicator Cluster Survey' (Mics). Bij dit onderzoek worden 99 vrouwen en 21 mannen ingezet.

De training wordt verzorgd in het SOC-gebouw aan de Letitia Vriesdelaan. Angela Salmo, waarnemend directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zegt dat de gegevens meteen op een i-Pad opgeslagen en doorgestuurd zullen worden voor verdere verwerking. Dat is bijzonder aan dit onderzoek.

Voor het eerst zullen mannen betrokken worden bij het onderzoek. Eerder ging het alleen om vrouwen en kinderen. Er zal ook een nulmeting worden gedaan van de duurzame ontwikkelingsdoelen om te weten hoe het gesteld is met de uitvoering hiervan.

De informatie die verzameld zal worden is volgens Salmo belangrijk om een beeld te krijgen van de algemene leefsituatie om van daaruit (beter) beleid te maken. Het onderzoek begint op 15 maart. Er zijn drie maanden voor uitgetrokken, maar "afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van vervoer kan het iets langer duren", zegt Salmo.

De veldwerkers krijgen tijdens de training informatie over het onderzoek, het digitale verwerkingssysteem en de vragenlijst. Het Mics-onderzoek wordt voor de zesde keer uitgevoerd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina