Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen steun voor actie tegen minister Algoe

Geen steun voor actie tegen minister Algoe

13/02/2018 00:08 - Aidy Pinas

Radjoe Bhikharie voorzitter van de bond Surinaamse Padieproducenten.

Radjoe Bhikharie voorzitter van de bond Surinaamse Padieproducenten. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP) schijnt een roepende in de woestijn te zijn. Naar aanleiding van uitspraken van rijstmagnaat Imro Manglie eist de organisatie dat minister Suresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) plaatsmaakt voor iemand die zich wil inzetten voor de agrarische sector.

Volgens BSP-voorzitter Radjoe Bhikharie zit er een kern van waarheid in dat de minister corruptieve handelingen gepleegd heeft. Hij heeft eerder al in zijn eentje actiegevoerd tegen corruptie op dit ministerie. Hij kreeg toen en ook nu geen ondersteuning van padieboeren die vaker klagen over onder andere de lage verkoopprijs van hun product.

"Wie is die man dat hij dit komt stellen dat de minister naar huis moet", zegt de voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), Harinanand Oemraw, tegen de krant. Zijn organisatie vindt dat de minister wel deugt en daarom de gelegenheid moet krijgen om zijn werk te doen. "We hebben een samenwerking met hem. Algoe doet wat hij kan. Hij gaat niet alles voor de rijstsector kunnen doen, want er zijn ook andere sectoren", stelt hij.

De SPBA-voorzitter merkt op dat Bhikharie een onbekende is in de sector. Hij staat volgens hem alleen en heeft geen achterban. Wel merkt Oemraw op dat als er iemand met bewijzen komt over corruptieve handelingen er stappen moeten worden genomen. "Maar dat valt buiten ons boekje."

In tegenstelling tot Oemraw vindt Bhikharie dat de andere actoren in de rijstsector uit vrees voor rancune geen zaken aankaarten. "Bij zijn aantreden heeft Algoe de boeren een gouden toekomst beloofd. Keer op keer blijkt dat het ministerie op cruciale momenten naar de rijstsector toe faalt", benadrukt Bhikharie. Hij concludeert dat LVV op geen enkele manier beleid kan uitoefenen om de noodlijdende rijstsector op grotere hoogten te brengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina