Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederland: 3 jaar cel voor verzender 'witwasrollades'

Drie jaar cel voor verzending witwas-kiprollades naar Aruba

13/02/2018 21:28

Zeker 6 miljoen euro is in kiprollades naar Aruba gestuurd.

Zeker 6 miljoen euro is in kiprollades naar Aruba gestuurd. Foto: Shutterstock  

ZWOLLE - De rechtbank in het Nederlandse Zwolle heeft een 76-jarige man veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk, voor het witwassen van miljoenen euro's. De verdachte, Hennie van Rey, stopte het geld in kiprollades. Die werden in bevroren toestand in containers naar de Antillen gesmokkeld.

In juni 2015 is op Aruba een lading vlees onderschept waarin 2,8 miljoen euro verstopt zat. Uit onderzoek is gebleken dat In 2014 een paar miljoen euro op dezelfde manier was vervoerd. Van Rey, eigenaar van een vleesbedrijf in Roermond, heeft toegegeven dat hij het geld heeft verpakt. Zeker 6 miljoen euro werd in rollades gerold. In juni 2015 sloegen speurhonden aan bij een van de transporten.

De 76-jarige Van R. heeft bekend en betuigde spijt in de rechtszaal. "Ik heb stommiteiten begaan. Waarom het gebeurd is, weet ik nog steeds niet", zei hij. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat het geld uit de drugshandel kwam. De rechtbank liet zich daar niet over uit. Het Openbaar Ministerie had vier jaar geëist tegen de bejaarde man.

Medeverdachte Aquiles C. (71) kreeg een jaar cel en een werkstraf van 240 uur opgelegd voor het vervoeren van het geld. Vele tonnen aan contanten in supermarkttassen werden door hem van Amsterdam naar Roermond gebracht. De 50-jarige Diana P. kreeg vijftien maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, opgelegd voor het medeplegen van witwassen. Limburg1.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina