Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Alice, Alice…

COLUMN: Alice, Alice…

13/02/2018 14:00 - Rozengeur

COLUMN: Alice, Alice…

Gerold Rozenblad  

Het feest was compleet. Met Ronnie, Bordo en, als kers op de taart, Tigri Barba, denk ik dat het publiek niet te klagen had. Stand-upcomedy ten top in het oosten des lands. Maar toch, bij nader inzien mis ik de eeuwige partijprinses. Waar was Alice Amafo? Het heeft er veel van dat zij via de achterdeur het Abop-gebouw heeft verlaten. Een medium heeft haar in de kringen van de razendsnel multicultureel wordende oranjepartij gesignaleerd. In elk geval lijkt ze niet binnen afzienbare tijd boven water te willen komen.

Terwijl juist nu ik van haar zou willen horen. Nu haar opvolger Cristien Polak op zoek is naar ongeveer zes miljoen SRD die tijdens Amafo zou zijn verdampt. De politie moet nu uitmaken waar het geld naar toe is. Trouwens, president Desi Bouterse wist reeds in mei 2015 dat het was verdwenen. Hij kwam kort voor de verkiezingen briesend terug uit Brokopondo en verklaarde dat het geld een andere bestemming had gekregen dan de bedoeling was en dat dit een bewuste actie is geweest. Hij deed voorkomen dat de partij van Alice er meer van zou moeten weten.

Toenmalig minister van Financiën Andy Rusland en Alice moesten opdraven om tekst en uitleg te geven over het verdampen van het geld. Een slagvaardige president had toen, ook al was het maar enkele dagen voor de verkiezingen, de zaak tot de bodem laten uitzoeken. En toen reeds de politie erop gezet. Nu, bijna drie jaar nadat haar voorzitter de constatering reeds had gedaan, komt Polak tot de ontstellende constatering dat haar voorzitter wel eens de waarheid spreekt.

Mogelijk kan zij de politie een handje helpen door Bouterse de notities te vragen van het onderhoud dat in zijn bijzijn heeft plaatsgevonden. Dan weten we ook wat Alice toen heeft verklaard over de bestemming van het geld. Want dat ze er meer van weet, of moet hebben geweten, dat staat als een paal boven water. Maar mogelijk kunnen we ook te weten komen wat de motieven waren om toen geen actie tegen Alice te ondernemen. Want dat begint ondertussen een van de hamvragen te worden als alles op een rijtje wordt gezet. Over het antwoord hoeft niet lang gespeculeerd te worden.

Dezelfde mensen die het afgelopen weekend riepen om het hoofd van de regering, waren verantwoordelijk op het departement waar het geld is verdampt. En als drie jaar terug slechts het roepen om het verdwenen geld niet afdoend was, zullen nu mogelijk koppen rollen. Met die arme Alice heb ik in deze kwestie nog het meest te doen. Niets is zo erg als op het schavot staan om mensen waar je reeds jaren niet langer meer geassocieerd wil worden. Het kan verkeren Alice. Zo erg dat zelfs een oranje onderdak nu erg ver weg lijkt te zijn.

roziegeur@gmail.com

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina