Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Buschauffeurs: ‘Tijdverlies door nieuwe wegsituatie’

Buschauffeurs verliezen tijd door nieuwe wegsituatie

13/02/2018 11:18 - Merredith Bruce

De kruising Coesewijnestraat, Rust en Werkweg en Ephraïmszegenweg.

De kruising Coesewijnestraat, Rust en Werkweg en Ephraïmszegenweg.  

PARAMARIBO - “Het is alleen maar tijdverlies.” Dit is de algemene reactie van enkele PE- en PSB-buschauffeurs op de gewijzigde verkeerssituatie die vrijdag is ingegaan op de kruising van de Coesewijnestraat, Rust en Werkweg en Ephraïmszegenweg. Net als de andere weggebruikers zijn de chauffeurs genoodzaakt een omweg te maken om hun route te vervolgen.

Verkeer dat vanuit de noordelijke zijde van de Coesewijnestraat komt, mag niet meer rechtsaf in de Ephraïmszegenweg afslaan. Het is ook niet meer mogelijk om vanuit de noordelijke kant van de Coesewijnestraat rechtdoor (over de kruising) richting de Nieuw Weergevondenweg te rijden. Dit zijn juist de cruciale weggedeelten waarvan de PE- en PSB-bussen gebruikmaken.

Verkeer vanuit het noorden mag nu alleen linksaf in de Rust en Werkweg afslaan. Met de nieuwe wegsituatie zijn ook de nieuwe verkeerslichten in gebruik genomen. John Robbert, chauffeur op de route Paramaribo-Ephraïmszegen (PE), vindt dat eerst de mening van de buschauffeurs gevraagd had moeten worden, alvorens de aanpassing werd doorgevoerd.

"Ik moet nu via de Rust en Werkweg naar de rotonde van Latour en daar een omweg maken om terug te komen op de Rust en Werkweg om mijn route te vervolgen. Dat werkt vertragend." Zijn collega's kiezen ook hiervoor, wat tot wrevel leidt. "Er is bij de rotonde van Latour vaak een file en daardoor wordt je opgehouden", beklaagt PSB-chauffeur Bidjai zich.

Zijn collega Marlon Misiedjan merkt op dat er vooral 's morgens sprake is van een file op voornoemd weggedeelte. Een alternatieve route waarvoor de busbestuurders kiezen is de Pomonaweg. Dat is een zandweg die vanuit de Rust en Werkweg uitkomt op de Coesewijnestraat. Maar ook dan wordt een omweg gemaakt.

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Verkeer en Communicatie zegt tegen de krant dat deze situatie de aandacht heeft. Hij heeft zich maandag georiënteerd bij het kruispunt, op de eerste werkdag na de officiële invoering van de aangepaste situatie.

Hoewel de busbestuurders die de Ware Tijd sprak graag terug zouden willen naar de oude situatie (maar dan met verkeerslichten) vindt Wip het voor nu nog "te vroeg" om daar wat over te zeggen. "Je kunt pas na enkele dagen een beter beeld krijgen van de situatie en zien wat er eventueel nog aangepast zou moeten worden. Wij blijven het monitoren."

Verkeerssituatie Ephraïmszegenweg CoesewijnestraatHet kruispunt met de nieuwe verkeerslichten: op de Coesewijnestraat rijdt een bus rechtdoor in de richting van de NIeuw Weergevondenweg. Sinds maandag is het echter verboden om rechtdoor te gaan op de Coesewijnestraat, richting Nieuw-Weergevondenweg, of rechtsaf naar de Ephraïmszegenweg. Verkeer vanuit de Ephraïmszegenweg mag bovendien alleen linksaf gaan. Een bijzonder onhandige situatie voor de bewoners van deze dichtbevolkte buurt.  Foto: Anthony Janki

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina