Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Abop was hoeksteen sociaal programma’

‘Abop was hoeksteen sociaal programma’

13/02/2018 06:04 - Naomi Hoever

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk.

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk. Foto: Stefano Tull  

MOENGO - Volgens ex-vicepresident Robert Ameerali is Abop de hoeksteen geweest van het sociaal programma dat is ingevoerd in Suriname. “Ze heeft ervoor gezorgd dat AKB en AOV is gestegen. De partij heeft ook een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het socialezekerheidsstelsel.”

Ameerali mocht namens Abop de vp-post invullen van 2010-2015. "Eén partij kan geen ontwikkeling brengen, het moet gezamenlijk. We moeten in eenheid werken zodat de partij haar idealen kan halen", luidde de boodschap van Ameerali bij de viering van de 28ste verjaardag van de partij. Hij benadrukte ook het belang van een gezond volk. "Volksgezondheid speelt een belangrijke rol bij de toekomst van kinderen."

Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk ziet het als één van de verdiensten dat Abop met één zetel in 2005 de wet heeft kunnen tegenhouden om Fransen de bevoegdheid te geven om binnen een straal van tien kilometer arrestaties op Surinaams grondgebied te plegen. "Ondanks dat we één zetel hadden, hebben we gedomineerd in het parlement."

Het strategisch ontwikkelingsplan van Abop is voor driekwart af, verzekerde de partijvoorzitter. "Er wordt gezegd dat wij geen visie hebben, maar un lai nanga bagage. We weten wat te doen om de benzineprijs te laten dalen, hoe te handelen om de AOV op tijd uit te betalen. Ook hebben we de oplossing om het binnenland te verzekeren van benzine voor de lichtmotoren."

Brunswijk zei verder dat hij de strategie van de huidige regering heeft ontrafeld. "Het is de bedoeling dat geen enkele politieke partij in staat moet zijn om propaganda te maken in 2020. Ze willen het de partijen moeilijk maken. De verkiezing van 2020 zal er één zijn waar geld zal spreken."

Volgens de Abop-voorzitter wordt alles gedaan om te verhinderen dat partijen een inkomen creëren om propaganda te maken. "Er is geen man of vrouw die mij klein kan krijgen. Wat je ook probeert, ik kom er altijd uit. Er is geen levend wezen dat Abop kan breken", waarschuwde hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina