Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie schiet verdachte dood na achtervolging

Politie schiet verdachte dood na achtervolging

12/02/2018 15:41 - Anthony Janki

Buurtbewoners namen een kijkje.

Buurtbewoners namen een kijkje. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De politie heeft maandagmiddag bij een achtervolging aan de Chandipersadweg te Sunny Point een verdachte doodgeschoten. Voordat de ambulance arriveerde, was de man overleden. Het bleek te gaan om George 'Gessa' Afonsoewa.

Vernomen wordt dat de verdachte die werd achtervolgd door de politie, met hoge snelheid een erf opreed. Hij zag waarschijnlijk geen ruimte meer om verder te rijden en probeerde te voet te vluchten.

Naar verluidt heeft de politie eerst waarschuwingsschoten gelost. Toen die de man niet tot staan brachten, zou gericht geschoten zijn. Verschillende politie-eenheden zijn nog ter plaatse bezig met het onderzoek. De recherche van regio Midden heeft het voortouw in dit geval.

Afoensoewa werd ervan verdacht betrokken te zijn bij een zwaar gewapende roofoverval te dam10-pasi in Brokopondo. Zijn kompanen Cecar D. en Sanches T. zijn eerder in verzekering gesteld. Het voertuig, een Prado, waarmee de overval is gepleegd, is eveneens in beslag genomen. Een deel van de buit is achterhaald en afgestaan aan de slachtoffers. Volgens de politie heeft Afoensoewa voordat hij stierf zijn betrokkenheid toegegeven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen