Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Baas hulporganisatie Oxfam stapt op

Baas hulporganisatie Oxfam stapt op na seksschandaal

12/02/2018 15:31

Baas hulporganisatie Oxfam stapt op na seksschandaal

Foto: Theguardian.com  

LONDEN - De adjunct-directeur van de Britse hulporganisatie Oxfam is opgestapt naar aanleiding van de ophef over seksueel wangedrag van hulpverleners, met name in Haïti.

Plaatsvervangend directeur Penny Lawrence zei maandag dat "de organisatie heeft nagelaten adequaat op te treden naar aanleiding van berichten binnen Oxfam over seksueel wangedrag van medewerkers". Lawrence zei met haar terugtreden de verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Ze was als programmadirecteur verantwoordelijk voor missies in onder meer Tsjaad en Haïti in de tijd waarin medewerkers er minderjarige prostituees zouden hebben ingehuurd. Lawrence betreurt het dat seksueel wangedrag van een landenmissiechef in Tsjaad en zijn personeel al werd besproken bij Oxfam, voor hij naar Haïti werd gestuurd na de rampzalige aardbeving van 2010. Telegraaf.nl 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen