Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • School VS ontslaat lerares om huwelijk met vriendin

School VS ontslaat lerares om huwelijk met vriendin

11/02/2018 17:51

School VS ontslaat lerares om huwelijk met vriendin

Foto: Facebook  

MIAMI - In Miami is een leerkracht ontslagen door de katholieke school waar ze werkte, nadat ze foto’s van haar trouwfeest op Facebook postte. Ze was in het huwelijksbootje gestapt met een vrouw en dat strookte niet met de katholieke waarden van de school.

Jocelyn Morffi deelde enkele foto's van haar huwelijk op Facebook. Woensdag ging ze weer aan het werk op de lagere school en werd ze naar het kantoor van de directrice geroepen, zo vertelt een vriendin van de vrouw aan de krant Miami Herald. Daar kreeg ze te horen dat ze ontslag moest nemen, maar Morffi weigerde. Een paar dagen later werd ze alsnog ontslagen, zonder officiële reden. De vrouw gaf zeven jaar les op de school.

Het aartsbisdom van Miami bevestigde het ontslag van de vrouw. De woordvoerster wilde niet ingaan op de expliciete reden van het ontslag van Morffi, maar zegt dat de vrouw haar contract, dat een clausule bevat die morele schanddaden verbiedt, heeft geschonden. "As leerkracht in een katholieke school is de spirituele groei van de kinderen een deel van hun verantwoordelijkheid," zo verklaarde de woordvoerster van het aartbisdom aan de Miami Herald. BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina