Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote actie afpakteam Aruba

Grote actie afpakteam Aruba

11/02/2018 09:28

Grote actie afpakteam Aruba

 

ORANJESTAD - Het Integraal Afpakteam Aruba heeft in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (Kmar) en het Openbaar Ministerie uit Nederland een grote actie uitgevoerd. Daarbij is op de ochtend van 7 februari jl. een huiszoeking gehouden in een villa in Saliña Cerca.

Bij de huiszoeking zijn verdovende middelen, meerdere vuistvuurwapens en een hoeveelheid cash in beslag genomen. Tevens is beslag gelegd op drie personenauto's en drie scooters. Ook de woning is in beslag genomen. Er zijn twee aanhoudingen verricht, en het onderzoek is nog in volle gang.

Al het beslag komt ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit. Daarmee komen de opbrengsten van deze actie rechtsreeks ten goede van Aruba. Het Integraal Afpakteam Aruba wil hieraan op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.

Het team is een samenwerkingsverband van onder andere het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Aruba , de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam en het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties. Het afpakteam is op 1 maart 2017 van start gegaan en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit. Misdaad mag niet lonen. Persbureau Curaçao.  

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina