Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Geen overlevenden' bij vliegtuigcrash Rusland

'Geen overlevenden' bij vliegtuigcrash Rusland

11/02/2018 13:07

Een wrakstuk van het Russische toestel.

Een wrakstuk van het Russische toestel. Foto: Telegraph.co.uk  

MOSKOU - Een passagiersvliegtuig op weg van Moskou naar Orsk, een stad nabij de grens met Kazachstan, is kort na het opstijgen gecrasht. De 71 mensen aan boord zijn omgekomen, melden Russische media.

Het gaat om een An-148 vliegtuig van Saratov Airlines, een kleine Russische luchtvaartmaatschappij die zich vooral focust op binnenlandse vluchten. Het toestel was vertrokken vanop de luchthaven Domodedovo in Moskou. Nog geen 10 minuten na het opstijgen verdween het echter van de radar.

Er waren 65 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord van de Antonov An-148. De hulpdiensten hebben al brokstukken gevonden op de plaats van de crash. "En er zijn geen overlevenden', zegt een bron bij de reddingsploegen aan persagentschap Tass.

De Russische president Vladimir Poetin heeft al zijn medeleven betuigd aan de familieleden van de slachtoffers. Wat de oorzaak van de crash was, is nog niet duidelijk. Het Russisch ministerie van Transport, dat een onderzoek is begonnen, houdt onder meer rekening met een fout van de piloot en slechte weersomstandigheden. Vorige week konden veel vliegtuigen niet opstijgen door de hevige sneeuw. Standaard.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina