Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boek verkiezingsuitslag 2015 uitgebracht

Boekwerk uitslag verkiezing 2015 uitgebracht

11/02/2018 14:13 - Van onze redactie

President Desi Bouterse (l) ontvangt de publicatie over de verkiezingen van 2015 van Eugene Merkus, voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau.

President Desi Bouterse (l) ontvangt de publicatie over de verkiezingen van 2015 van Eugene Merkus, voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau. Foto: NII  

PARAMARIBO - De uitslagen van de verkiezingen van mei 2015 zijn vastgelegd in een boekwerk, meldt het NII. Een exemplaar werd vrijdag door de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Eugene Merkus aan president Desire Bouterse overhandigd.

Het boekwerk bestaat uit alle uitslagen per district, met daaraan gekoppeld het protocol. "De verkiezingsuitslag gebundeld geeft een fundament ofwel grondslag voor groepen, studenten en politici om daaruit de nodige informatie te putten en om vooral democratisch goed gefundeerde uitspraken te doen", stelt de voorzitter.

Merkus geeft verder aan dat de informatie nog niet te vinden is op de verschillende websites, omdat het instituut in de veronderstelling verkeerde dat het gepast en verantwoord is om eerst de president de jubileumuitgave te overhandigen. Binnenkort is de informatie wel op de overheidswebsite te vinden, waar de burger de gegevens kan opzoeken en opvragen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina