Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ANC-top bijeen over positie president Zuma

ANC-top bijeen over positie president Zuma

11/02/2018 15:27

Jacob Zuma

Jacob Zuma Foto: AFP  

JOHANNESBURG - De top van de Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC (Afrikaanse Nationaal Congres) komt maandag bijeen om te praten over de door corruptieschandalen omstreden president Jacob Zuma (75). De partij meldde zondag dat er een speciale bijeenkomst is van het partijbestuur. Dat kan de president opdragen af te treden.

De ingelaste bijeenkomst is maandag en gaat naar verwachting over Zuma's vertrek. Hij is in december als partijleider aan de kant geschoven en opgevolgd door Cyril Ramaphosa (65). Die heeft naar eigen zeggen afgelopen week al "constructieve gesprekken" met Zuma gevoerd "over de transitie (naar een ander staatshoofd) en de positie van de president van de republiek." Ramaphosa zou Zuma opvolgen.

Hoe ver het ANC is met 'het ontslag' van Zuma is zondag niet veel duidelijker geworden toen Ramaphosa het woord voerde. Dat was op een bijeenkomst in het kader van de vieringen dit jaar van honderdste geboortedag van ANC-held Nelson Mandela (1918-2013). Ramaphosa zei dat hij begrijpt dat de mensen dit achter de rug willen hebben. Hij zei dat het partijbestuur maandag over de overdracht van de macht praat. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina