Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volgend maand uitsluitsel in kort geding Canawaima

Volgend maand uitsluitsel in kort geding Canawaima

10/02/2018 21:27 - Merredith Bruce

Voertuigen rijden van de veerboot Canawaima af. De Canawaima Management Company zit met de handen in het haar, omdat er door de blokkade van de bankrekeningen geen werkkapitaal is.

Voertuigen rijden van de veerboot Canawaima af. De Canawaima Management Company zit met de handen in het haar, omdat er door de blokkade van de bankrekeningen geen werkkapitaal is. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Er komt naar verwachting volgend maand uitspraak in het kort geding van de Canawaima Management Company. Dat deelt president-commissaris Marlon Schoonhoven mee. De zaak is dinsdag voorgegaan. Het bedrijf wil dat de blokkering van zijn rekeningen wordt opgeheven.

Voormalig terminalmanager Cynthia Enser, die op non-actief is gesteld door de leiding, krijgt haar salaris normaal uitbetaald. Ze was echter van mening dat ze niet het volledige bedrag uitbetaald kreeg. De vrouw maakte een rechtszaak aanhangig waarbij de rechter bepaalde dat het bedrijf haar 15.000 US dollar moet betalen. Er is op grond daarvan beslag gelegd op de twee rekeningen van de maatschappij. Partijen moeten de komende periode om en om aan het woord komen voor de rechter.

Het bedrijf zit intussen met de handen in het haar, omdat er door de blokkade van de bankrekeningen geen grote investeringen gedaan kunnen worden. "We hebben geen werkkapitaal. Alles zit klem", verzucht Schoonhoven. Hij vreest dat de voor april geplande onderhoudsbeurt van de veerboot in gedrang kan komen als er voor die periode geen gunstig resultaat is bereikt. Het bedrijf was onlangs genoodzaakt om een lening te doen om zijn personeel uit te betalen.

De dienstverlening, het uitvoeren van de veerverbinding tussen Suriname en Guyana, gaat normaal door. Geld dat wordt verkregen uit de kaartenverkoop wordt gebruikt om 'kleine dingen' aan te schaffen. Pas als het bedrijf het verschuldigde bedrag uitkeert, zullen de rekeningen weer opengesteld worden. Schoonhoven blijft echter bij het standpunt dat Enser "helemaal niets" tegoed heeft bij het bedrijf. "Je gaat niet toegeven aan iets dat niet correct is. Het is een onterechte eis."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina