Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veertig jaar cel voor seksueel misbruik

Pastor in Guyana krijgt 40 jaar cel voor seksueel misbruik

10/02/2018 19:53 - Van onze redactie

Pastor in Guyana krijgt 40 jaar cel voor seksueel misbruik

 

PARAMARIBO - Een 46-jarige pastor is deze week voor veertig jaar naar de gevangenis gestuurd door een rechter in Guyana. De geestelijke heeft een 15-jarig meisje van zijn kerk dat hij begeleidde seksueel misbruikt. Rechter Sandil Kissoon van de Berbice High Court sprak het zware vonnis uit, nadat pastor Andrew Hannibal door een 12-koppige gemengde jury unaniem schuldig was bevonden. Zo meldden verschillende media in Guyana.

Hannibal, verbonden aan de Rosignol Deliverance Temple in het plaatsje Rosignol betuigde spijt voor zijn handeling. "Ik wil tegen het slachtoffer en haar familie zeggen, dat ik spijt heb. Ik weet dat ik jullie pijn heb gedaan. Ik bid dat je me vergeeft, terwijl je doorgaat met je leven." Hij zei verder dat hij zich zal neerleggen bij de uitspraak en na zijn straf als een "herboren man" zal terugkeren in de maatschappij. De advocaat van Hannibal voerde verzachtende omstandigheden aan en wees erop dat de man een positieve invloed had in zijn buurt en in zijn gemeente.

Juist daarom rekende de rechter hem het misdrijf zwaar aan. "Deze daad kan niet lichtvaardig worden opgevat. Je bent een voorganger van een grote gemeente. Een gemeenschapsleider. Personen zochten een toevluchtsoord om te worden begeleid en ondersteund. Dit kind had geen directe familie en je hebt op een grove wijze misbruik van haar gemaakt," zei de magistraat.

"Het slachtoffer is schandelijk misbruikt op elke denkbare manier. Ze werd bekritiseerd en ze kwam in de publiciteit omdat ze hier moest komen getuigen vanwege de feiten waarvoor u nu hier staat", merkte de rechter verder op, terwijl de verdachte in de beklaagdenbank tranen met tuiten huilde. Pas nadat Hannibal dertig jaar cel heeft uitgezeten, maakt de hij aanspraak op voorlopige invrijheidstelling.

De rechtbank achtte bewezen dat de man zich op 29 of 30 januari 2016 te Rosignol aan het kind heeft vergrepen. Deze zaak kwam aan het licht nadat op een avond laat was ontdekt dat het kind nog niet was thuisgekomen. Toen ze enige tijd later werd gevonden vertelde zij haar pleegmoeder wat haar was overkomen. Hannibal werd gearresteerd, waarna een gerechtelijk vooronderzoek uitwees dat er voldoende bewijs was om hem te vervolgen en te doen berechten door een juryrechtbank.

De man zou zich meerdere keren aan het kind hebben vergrepen, met wie hij naar verluidt een buitenechtelijke relatie had. Op dezelfde dag kreeg de verdachte in een andere zaak ook veertig jaar cel opgelegd. Een rechtbank in Georgetown achtte bewezen dat hij in 2014 een vrouw had verkracht onder bedreiging van een mes.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina