Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OKB stabiliserende factor bij verkiezingen

OKB stabiliserende factor bij verkiezingen

10/02/2018 08:38 - Ivan Cairo

President Bouterse heeft vrijdag Jennifer van Dijk-Silos beëdigd als voorzitter van het OKB.

President Bouterse heeft vrijdag Jennifer van Dijk-Silos beëdigd als voorzitter van het OKB. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Bij alle verkiezingen is het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) vanaf zijn instelling in 1987 de juiste stabiliserende factor gebleken bij deelnemende politieke partijen. Dit orgaan heeft door de jaren heen belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt en nu hebben vakbeweging, bedrijfsleven en alle in het parlement vertegenwoordigde politieke partijen zitting in. Dit heeft volgens president Bouterse geleid tot een hoge mate van evenwichtige beslissingen van het OKB.

Het staatshoofd zei dit vrijdag in het presidentieel paleis bij de beëdiging van Jennifer van Dijk-Silos als voorzitter van het OKB. Ze was van 2004 tot en met 2015 al voorzitter en trad in augustus 2015 terug toen ze benoemd werd tot minister van Justitie en Politie. Bouterse benadrukte dat regering gaat voor transparante en eerlijke verkiezingen in 2020. Een sterke en volwassen democratie zijn namelijk essentieel voor de ontwikkeling van het land.

Besloten is Van Dijk-Silos weer te vragen om de functie van OKB-voorzitter op zich te nemen omdat ze nationaal en internationaal wordt beschouwd als een van de top verkiezingsfunctionarissen van de regio. Zij is jarenlang betrokken geweest in waarnemersmissies bij verkiezingen in Zuid-Amerika en Caricom-landen. Ze heeft vaker de leiding gehad van Caricom-waarnemersmissies en ze was ook voorzitter van de Verkiezingsraad van Unasur die ze heeft helpen oprichten.

Binnen de OAS, Unasur en Caricom staat ze hoog aangeschreven voor haar bijdrage aan het ontwikkelen van verkiezingstandaarden, normen en waarden in de regio, aldus president Bouterse. In haar dankwoord stelde Van Dijk-Silos haar taak als voorzitter "plichtsbewust" te zullen vervullen. Ze zei aan de aanwezige districtscommissarissen dat ze binnen afzienbare tijd naar de districten zal trekken om een inventarisatie te maken van zaken die in verband met de komende stembusgang aangepakt dienen te worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina