Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moestuinenstichting legt verantwoording af

Moestuinenstichting legt verantwoording af

10/02/2018 07:14 - Naomi Hoever

Moestuinenstichting legt verantwoording af

 

PARAMARIBO - Het opzetten van de moestuinen landelijk van oktober tot en met december 2017 heeft SRD 22.000 gekost. Dit staat in het eind- en financieel verslag van de Stichting The Positive Movement Suriname (TPMS). De verslagen zijn aangeboden aan de districtscommissaris van Paramaribo Noordoost, de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de vicepresident.

Uit de rapportage blijkt dat de stichting geen subsidie heeft ontvangen voor dit project. De districtscommissariaten hebben logistieke steun gegeven. LVV heeft gezorgd voor plantmateriaal en vervoer, het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie voor benzine. De financiële en economische crisis in het land was bij de uitvoering van dit project duidelijk merkbaar. Er was onvoldoende geld en voor logistieke steun was de organisatie afhankelijk van anderen.

In de meeste gevallen is niet om geld, maar ook om materiële steun gevraagd. Het ministerie van LVV heeft plantmateriaal gegeven: het verkregen zaad werd gratis aan de mensen verstrekt om de moestuin in te richten, maar de citrus plantjes werden goedkoop aan hen verkocht. Het ministerie kwam ook in met transport en benzine voor de logistieke voorbereidingen in de districten Coronie en Nickerie.

De stichting wil als aanspreekpunt dienen en daarbij de mensen de weg wijzen naar LVV of naar deskundigen die ze verder kan begeleiden. De overheid zou dit moeten oppakken door de mensen stap voor stap te begeleiden. TPMS wil komen tot gunstige toekomstperspectieven voor de gemiddelde Surinamer op weg naar 2050. Door middel van het initiëren en ondersteunen van projecten op sociaaleconomisch en sociaalmaatschappelijk gebied wil de organisatie het volk inspireren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina