Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Indiër steelt nier vrouw om bruidsschat

Indiër steelt nier vrouw om bruidsschat

10/02/2018 22:23

Rita Sarkar

Rita Sarkar Foto: Hindustantimes.com  

NEW DELHI - Al sinds hun huwelijk in 2005 wringt het tussen het Indiase echtpaar Rita en Biswajit Sarkar. Hij vond destijds de bruidsschat ontoereikend en besloot die balans in evenwicht te brengen door een nier van zijn vrouw te stelen en vervolgens te verkopen.

Rita werd regelmatig door haar man mishandeld, maar had nooit verwacht dat hij met een list een nier buit zou maken. "Zo'n twee jaar geleden kreeg ik plots af te rekenen met hevige buikpijn", getuigt de nu 28-jarige Rita in de Hindustan Times. "Mijn man bracht me naar een privékliniek in Kolkata. Daar werd mij verteld dat ik een blindedarmontsteking had en dat ze mijn appendix zouden verwijderen".

Die operatie verliep vlekkeloos. Tot Rita merkte dat er iets niet pluis was. Haar man Biswajit drong er namelijk op aan om met geen woord te reppen over de operatie. De dingen verbeterden niet toen Rita af te rekenen kreeg met hevige pijnen in de onderrug. Haar man verbood haar ten stelligste om naar de dokter te gaan. Hij verbood haar ook om hun huis te te verlaten en contact te hebben met haar familie.

Drie maanden geleden kon haar familie haar het huis uit smokkelen. In het ziekenhuis bleek dat haar rechternier was verdwenen.  Volgens de vrouw heeft haar man de nier verkocht om de in zijn ogen ontoereikende bruidsschat te compenseren. Bij hun huwelijk in 2005 - Rita was toen 15 jaar - kreeg de familie van haar man goud, zilver en 180.000 roepies (nu bijna 2.290 euro). Dat was blijkbaar niet genoeg voor de familie van haar echtgenoot en ze bleven maar aandringen op meer. BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina