Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Caribische conferentie over bestrijding hiv/aids

Caribische conferentie over bestrijding hiv/aids

10/02/2018 05:18 - Amanda Palis

Enkele personen die hebben deelgenomen aan de dialoog tussen Caribische religieuze leiders en sleutelorganisaties binnen de Caricom.

Enkele personen die hebben deelgenomen aan de dialoog tussen Caribische religieuze leiders en sleutelorganisaties binnen de Caricom. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De discussie die de afgelopen drie dagen is gevoerd tussen Caribische religieuze leiders en sleutelorganisaties binnen de Caricom, is een stap in de goede richting bij het bestrijden van hiv/aids en het stigma en de discriminatie die vaak daaraan eigen zijn.

Het feit dat er op een respectabele manier dialoog is geweest tussen LGBT, commerciële sekswerkers, transgenders en leiders van diverse religieuze organisaties is al een grote stap naar bestrijding van hiv/aids." Dit zegt Luciën Govaard, Surinaamse LGBT-activist die aan de driedaagse Pan Caribische partnerschap conferentie heeft deelgenomen. Canon Garth Minott, hoofd van de organisatiecommissie, zei vrijdag op een persconferentie dat vooral stilgestaan is bij het feit dat deelname van alle actoren even belangrijk is.

Elk van hen heeft namelijk een gedeelde verantwoordelijkheid bij de bestrijding van hiv/aids. "Als religieuze leiders begrijpen wij na de conferentie nog meer hoe belangrijk het is om vooral transgenders, jongeren en senioren te blijven betrekken. Vooral zij behoren immers tot de kwetsbare groepen die het snelst besmet kunnen raken en gestigmatiseerd worden om hiv/aids."

Govaard noemt de conferentie "een positieve ontwikkeling voor de LGBT-gemeenschap". "Wat heel mooi was, was dat ondanks de verschillende geloofsovertuigingen of welke filosofie men ook predikt, men met heel veel respect en ontzag heeft geluisterd en ondanks de verschillen geprobeerd heeft elkaar beter te begrijpen. Er waren natuurlijk momenten waar we het niet altijd eens waren, maar men was wel bereid om compromissen te sluiten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina