Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Blikschaderegeling voor afwikkeling aanrijdingen

Blikschaderegeling voor vlotte afwikkeling aanrijdingen

10/02/2018 16:05

Minister Ferdinand Welzijn tijdens het overleg met de staf van het ministerie van Justitie en Politie, de leiding van het Korps Politie Suriname en vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappijen.

Minister Ferdinand Welzijn tijdens het overleg met de staf van het ministerie van Justitie en Politie, de leiding van het Korps Politie Suriname en vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappijen. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Justitie en Politie wil per 1 maart de blikschaderegeling invoeren. Bij een aanrijding tussen motorvoertuigen hoeft dan niet meer op de politie te worden gewacht wanneer er alleen blikschade is en de voertuigen op eigen kracht zonder grote inspanning kunnen worden verplaatst. Dat meldt het NII zaterdag in een persbericht.

Justitieminister Ferdinand Welzijn heeft donderdag een onderhoud hierover gehad met staf van zijn ministerie, de leiding van het politiekorps en vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappijen. Het poltiekorps en de verzekeringsmaatschappijen zullen de samenleving gezamelijk informeren over deze regeling.

Met de invoering van de regeling zal een aanrijding die valt onder de omschrijving van de blikschaderegeling, zonder tussenkomst van de politie worden afgewikkeld door de verzekeringsmaatschappijen. Zij hoeven alleen een schadeformulier in te vullen. De nieuwe regeling voorkomt verkeersopstoppingen bij kleine aanrijdingen en stelt partijen in staat om de schade af te wikkelen via een verkorte procedure.

Vanaf 1 maart zal de politie dus niet meer uitrijden voor een aanrijding met uitsluitend blikschade. De politie zal wel uitrijden als er bij een aanrijding sprake is van lichamelijk letsel, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol of bedwelmende middelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen