Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Top-ontmoeting VN-baas en president N-Korea

Top-ontmoeting VN-baas en president N-Korea

09/02/2018 21:09

Top-ontmoeting VN-baas en president N-Korea

 

PYEONGCHANG - De secretaris-generaal van de Verenigde Naties , Antonio Guterres, heeft een korte ontmoeting gehad met de Noord-Koreaanse president Kim Yong-nam tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

"Hij had een kort onderhoud met president Kim waarin hij herhaalde dat zijn verwachting en hoop is dat alle partijen de dialoog zullen gebruiken om een vreedzame kernontwapening van het Koreaanse schiereiland te bewerkstelligen", verklaarde VN-woordvoerder Farhan Haq.

Kim Yong-nam, het ceremoniële staatshoofd van Noord-Korea, kwam vrijdag met een hele delegatie naar Pyeongchang. Ook de zus van dictator Kim Jong-un maakt daarvan deel uit. Kim Yo-jong is het eerste lid van de Noord-Koreaanse regerende dynastie dat een bezoek brengt aan het zuidelijke buurland. De president van Zuid-Korea wil de Olympische Spelen gebruiken om te zorgen voor blijvende ontspanning op het Koreaanse schiereiland. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina