Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Miljard kinderen slachtoffer geweld’

‘Miljard kinderen slachtoffer geweld’

09/02/2018 20:11

‘Miljard kinderen slachtoffer geweld’

 

GENEVE - Tot een miljard kinderen ter wereld ondervinden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lichamelijk, geestelijk of seksueel geweld of worden verwaarloosd. De helft van alle twee- tot zeventienjarigen heeft daarmee te maken, meldt de organisatie.

Een vijfde van de kinderen krijgt in zijn leven te maken met lichamelijk geweld, volgens de WHO. Een derde wordt emotioneel mishandeld en seksueel geweld treft 18 procent van de jongens en meisjes. 

Kinderen die te maken hebben gehad met geweld, gaan later veelal meer roken en drinken dan kinderen die dat niet hebben meegemaakt. Ook hebben ze een grotere kans op aandoeningen als angststoornissen, depressie, kanker en hiv-besmetting Tijdens een conferentie in Stockholm volgende week zoeken dertig ministers naar oplossingen voor het wereldwijde probleem. BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina