Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • #MeToo-voorvechtster beschuldigd van vergrijp

#MeToo-voorvechtster nu zelf beschuldigd van vergrijp

09/02/2018 22:11

Garcia wordt gezien als belangrijke schakel in de wetgeving rondom vrouwenrechten en heeft zich met grote regelmaat uitgesproken in de #MeToo-beweging die afgelopen najaar op gang kwam.

Garcia wordt gezien als belangrijke schakel in de wetgeving rondom vrouwenrechten en heeft zich met grote regelmaat uitgesproken in de #MeToo-beweging die afgelopen najaar op gang kwam. Foto: AP  

LOS ANGELES - Cristina Garcia, een Amerikaanse politica en uitgesproken voorvechtster van de #MeToo-beweging, wordt nu zelf beschuldigd van een seksueel vergrijp. Garcia is een Democraat en werkzaam voor het Californische staatsparlement.

Daniel Fierro, een 25-jarige man die voor een andere politicus werkte in 2014, heeft Garcia beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij stelt dat Garcia hem over zijn rug aaide, in zijn billen kneep en probeerde zijn kruis aan te raken na een softbalwedstrijd met collega's. Hij maakte er destijds geen melding van, maar stapte afgelopen januari toch naar zijn voormalige baas, Ian Calderon, die het doorspeelde naar andere Amerikaanse parlementsleden.

Woordvoerder Anthony Rendon heeft bevestigd dat een onderzoek naar Garcia gaande is. "Iedere aanklacht van seksueel misbruik moet serieus genomen worden. Ik zal dan ook volledig meewerken met het onderzoek'', aldus Garcia. Maar ze zegt ook: "Ik kan me niets van het incident herinneren en dit soort wangedrag past ook niet bij mijn persoonlijke waarden."

Fierro heeft gezegd dat Garcia aangeschoten leek tijdens het incident. Afgelopen november zei Garcia nog dat alcohol geen acceptabel excuus mag zijn voor seksueel ongepast gedrag. "Het zijn de mannen die ervoor kiezen zich te misdragen die de problemen veroorzaken en niet de sociale evenementen waarbij veel drank wordt geschonken." BD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina