Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Merian-mijn gecertificeerd

Merian-goudmijn internationaal gecertificeerd

07/02/2018 11:11 - Van onze redactie

Merian-goudmijn internationaal gecertificeerd

De Merian-goudplant in het Paamaka-gebied in Oost-Suriname. Foto: Newmont Suriname  

PARAMARIBO - De goudmijn van Newmont Suriname te Merian is internationaal gecertificeerd. Deze voor het bedrijf belangrijke mijlpaal deze maand bereikt. De mijn in het Paamaka-gebied kreeg een volledige certificering conform de International Cyanide Management Code (ICMC). Dat meldt het goudproductiebedrijf woensdag in een persbericht.

De certificering werd behaald op basis van een gedetailleerd auditbevestigingsrapport opgesteld door onafhankelijke, externe controleurs . Zij evalueerden Merian aan de hand van het verificatieprotocol van het International Cyanide Management Institute. De onafhankelijke auditors vonden dat Merian volledig in overeenstemming is met de Principles and Standards of Practice van de ICMC.

"De ICMC is een vrijwillig verzekeringsprogramma van derden. Deze certificering betekent dat Merian de beste werkwijzen heeft geïmplementeerd met betrekking tot aankopen, transport, verwerking, opslag en de recycling van cyanide", aldus Johan van Huyssteen, directeur van Merian.

Newmont Mining Corporation werd in 2005 één van de eerste ondertekenaars van het ICMC en vereist dat alle wereldwijde operaties onder haar auspiciën worden gecertificeerd. De certificering is voor een periode van drie jaar en Merian zal in 2021 een hercertificatie-audit ondergaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina