Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gewijzigde verkeerssituatie Coesewijnestraat

Gewijzigde verkeerssituatie Coesewijnestraat

07/02/2018 22:02

Gewijzigde verkeerssituatie Coesewijnestraat

 

PARAMARIBO - Op de kruising van de Coesewijnestraat, de Rust en Werk- en de Ephraimszegenweg zal er vanaf 9 februari een gewijzigde verkeerssituatie zijn. Door de wijziging zal het verkeer komende uit de noordelijke zijde van de Coesewijnestraat alleen linksaf mogen afslaan in de Rust en Werkweg, aldus het NII woensdag in een persbericht.

Het verkeer komende uit de Rust en Werkweg zal worden opgesplitst in twee rijstroken, waarbij de rechterrijstrook alleen rechtsaf naar de Coesewijnestraat-noord mag afslaan. Het verkeer op de linkerrijstrook van de Rust en Werkweg mag zowel linksaf afslaan naar de Coesewijnestraat-zuid als rechtdoor in de Ephraimszegenweg en rechtsaf naar de Coesewijnestraat-noord.

Vrachtwagens en lijnbussen dienen gebruik te maken van de linkerrijstrook van de Rust en Werkweg. De verkeerssituatie van weggebruikers komende uit de Coesewijnestraat-zuid richting de Ephraimszegenweg, Coesewijnestraat-noord en de Rust en Werkweg blijft ongewijzigd.

Bestuurders die richting de Coesewijnestraat-noord gaan, zullen van de linkerrijstrook gebruik moeten maken. Het verkeer op de linkerrijstrook zal ter hoogte van het Gow2-pompstation moeten ritsen met het verkeer op de rechterrijstrook terwijl weggebruikers uit de Ephraimszegenweg alleen linksaf richting de Coesewijnestraat-noord mogen afslaan.

Volgens Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is deze nieuwe verkeerssituatie van belang om de doorstroming en verkeersveiligheid op dit kruispunt te verbeteren. Aan de gemeenschap wordt gevraagd de verkeerslichten, verkeersborden en wegmarkeringen in acht te nemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen