Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond Surpost dreigt met actie

Bond Surpost dreigt met actie

07/02/2018 06:04 - Gilliamo Orban

Voor de werknemers van Surpost is de maat vol.

Voor de werknemers van Surpost is de maat vol. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “De medewerkers worden grimmiger en vragen zich af wanneer ze de koopkrachtversterking krijgen. Ze vragen zich af wat de raad van commissarissen en de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) doen.” Dat zegt de secretaris van de personeelsbond van Surpost, Walter Uiterloo tegen de Ware Tijd.

De medewerkers vinden dat zij recht hebben op de koopkrachtversterking die de ambtenaren hebben gehad, maar de directeur blijft erbij dat ze hierop geen aanspraak hebben. Hij beroept zich hiervoor op de cao.

"Als we uiterlijk deze week niets horen van de minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, zijn acties niet uitgesloten, want dan is de maat vol. We willen de minister niet onder druk zetten, maar vanaf april 2017 hollen we achter de toelage aan", zegt Uiterloo.

De werknemers hebben 1 februari hun misnoegen geuit bij de directeur van het ministerie die heeft beloofd de boodschap over te brengen aan de minister. "We willen echt duidelijkheid hebben of we de toelage zullen krijgen of hoeven wij er niet naar uit te kijken", zegt de vakbondsleider.

Eerder had het personeel bemiddeling gezocht bij vicepresident Ashwin Adhin, maar dat heeft geen positief resultaat opgeleverd. Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, waarbij de bond is aangesloten, was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina