Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Acties Huize Ashiana opgeschort

Acties Huize Ashiana opgeschort

07/02/2018 08:02 - Naomi Hoever

Acties Huize Ashiana opgeschort

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De acties bij Huize Ashiana zijn maandag versoepeld. De bond hanteert nu een actiemodel waarbij er tot 10 uur wordt gewerkt. Vervolgens wordt tot 12 uur actie gevoerd. De bewoners moeten dan eten of sommigen hebben zorg nodig. De nachtdienst functioneert normaal. Directeur Osei Jabini merkt op dat er empathie wordt getoond door het personeel.

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Volkshuisvesting zijn in gesprek met de bond van Ashiana-medewerkers. Jabini zegt dat er enkele administratieve zaken moeten worden afgerond om de verhoogde toelages, waar het voornamelijk om gaat, te betalen. Hij verwacht niet dat de gesprekken nog lang zullen duren. 

De directeur van het verpleeg- en verzorgingshuis blikt tevreden terug op de manier waarom de samenleving heeft gereageerd op de oproep aan familieleden en vrijwilligers om te helpen de senioren te verzorgen door de staking van overwegend verplegend personeel, die vorige week dinsdag begon. 

De klacht van de bewoners en medewerkers dat de voeding eenzijdig is noemt Jabini een leugen. Hij wijst erop dat het eten door een chef-kok wordt bereid. "We proberen een gevarieerd menu op tafel te zetten. Elke week krijg ik een voedingslijst van wat de bewoners gedurende de week zullen eten."

Jabini zegt dat bewoners op de eerste stakingsdag woorden in de mond zijn gelegd. "We proberen de mensen de beste zorg te geven met de nodige voeding." Het personeel vraagt al zeven jaar om lotsverbetering. De verhoogde toelages zouden in januari worden uitbetaald, maar omdat het niet is gebeurd besloot een groot deel van het personeel te staken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina