Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Touw Ngie Tjouw bestijgt 10K-zwemtroon opnieuw

Touw Ngie Tjouw bestijgt 10K-zwemtroon opnieuw

05/02/2018 21:31 - Guillano Bruce

Yaël Touw Ngie Tjouw en Tanya Fernald met de gewonnen bekers.

Yaël Touw Ngie Tjouw en Tanya Fernald met de gewonnen bekers. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Dat hij drie jaar lang niet aan openwaterwedstrijden heeft meegedaan deed er niet toe: Yaël Touw Ngie Tjouw besteeg zondag opnieuw de troon in het 10K Open Water Event van de Surinaamse Zwembond (SZB) en hoofdsponsor Telesur. “Het voelt goed aan om meteen weer te winnen”, glimlachte de zeventienjarige zwemmer van de TNT-zwemschool nadat hij de race in de Surinamerivier gistermorgen voor de derde keer op zijn naam schreef.

Touw Ngie Tjouw tikte in 2014 en 2015 ook als eerste aan bij de finish bij de Marinetrap aan de Waterkant. Twee jaar geleden ging het jaarlijkse zwemevenement niet door en vorig jaar kon de zwemmer vanwege een blessure zijn titel niet verdedigen maar gisteren was het meteen raak bij zijn eerste open water wedstrijd sinds zijn overwinning in de Staatsolie Zwemmarathon van 2015.

Touw Ngie Tjouw liet zijn twee grootste concurrenten ver achter zich: Hendrik Powdar van Neptunes  en diens clubgenoot Enrico Molly. "Veel tegenstand heb ik niet van ze gehad", aldus Touw Ngie Tjouw. "Het werd alleen iets zwaarder na de brug vanwege de hoge golven die op me afkwamen, maar het kwam uiteindelijk wel goed."

In tegenstelling tot de mannen wist de vrouwenkampioen van vorig jaar haar titel wel te prolongeren. Tanya Fernald van De Witte Lotus kwam als eerste binnen. Ook zij kreeg net als Touw Ngie Tjouw niet met veel tegenstand van andere zwemmers. Nummer twee werd Anjali Rahan van Neptunus en nummer drie Caithlin Moeslan van VOS.

Fernald had evenals Touw Ngie Tjouw moeite met de hoge golven nabij de Jules Wijdenboschbrug. "Daar moest ik me extra inzetten. Het werd een beetje zwaarder maar het is me gelukt." Touw Ngie Tjouw en Fernald zijn opnieuw van de partij bij de volgende openwaterwedstrijd in Paramaribo: de jaarlijkse zwemmarathon in juli.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen