Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stibula machteloos tegen hangjongeren

Stibula machteloos tegen onhandelbare hangjongeren

29/01/2018 07:09 - Cheflin Paulus

Buurtorganisatie Stibula heeft te maken met hangjongeren die gebruikers van het buurtcentrum tot last zijn.

Buurtorganisatie Stibula heeft te maken met hangjongeren die gebruikers van het buurtcentrum tot last zijn. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Stichting Buurtorganisatie Latour (Stibula) wordt al enige tijd geterroriseerd door hangjongeren die marihuana roken en beveiligingsmedewerkers en omwonenden storen. Enkele buurtbewoners die de redactie te woord stond typeren de groep als “onhandelbaar”.

Centrumcoördinator Wilgo Koster kent dit probleem. "Het is al een tijdje zo dat wij hier te maken hebben met hangjongeren die gebruikers van het buurtcentrum tot last zijn. Ze roken en luisteren niet als de bewaking ze aanspreekt." Recentelijk zijn de jongeren op de vuist gegaan met de bewaking die ongeveer drie maanden geleden is ingehuurd om het terrein te beveiligen en toezicht te houden.

De bewaking is na twee inbraken vorig jaar ingehuurd. Koster: "Wij hebben dit al een tijdje doorgegeven aan de politie en andere instanties, maar er wordt niet echt opgetreden. Als organisatie kunnen we zelf niets doen." De centrumcoördinator zegt dat het probleem van de hangjongeren meerdere oorzaken heeft.

"Het is een maatschappelijk probleem dat met de tijd waarin wij ons nu bevinden is meegekomen. Criminaliteit stijgt en mensen hebben het moeilijker, ook ouders van deze kinderen hebben het moeilijk met overleven waardoor deze jongeren zich mogelijk in verkeerde kringen kunnen ophouden. Misschien wordt er thuis niet op ze gelet."

Vanaf vorig jaar november is Stibula bezig met aanpak van het hangjongerenprobleem. Koster zegt dat er ook meer aandacht wordt besteed aan het educatief bezighouden en voorlichting geven aan jongeren. "Het wordt niet gemakkelijker voor ons als buurtorganisatie, maar wij moeten gewoon doorgaan met het werk."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen