Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Welzijn reageert op brief politiebond

Welzijn schrijft politiebond over gevraagde onderhandeling

24/01/2018 06:05 - Naomi Hoever

Waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, heeft  gereageerd op de brief van de Surinaamse Politie Bond.

Waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, heeft gereageerd op de brief van de Surinaamse Politie Bond. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, heeft de brief van de Surinaamse Politie Bond (SPB) waarin wordt gevraagd om te praten over salarisverhoging van de politieambtenaren beantwoord. Er is geen datum genoemd voor een gesprek. Zonder uit te weiden zegt bondsvoorzitter Raoul Hellings dat hij binnen twee weken zijn leden zal infomeren. Hij is wel realistisch en positief gestemd.

Volgens de SPB laten de lonen te wensen over. Een politieman met drieëntwintig dienstjaren krijgt een brutosalaris van SRD 2450 per maand en een politieman in de laagste rang SRD 900. De korpschef verdient zelfs minder dan het hoofd van een glo-school. Het bestuur wil ook dat de nachttoelage van SRD 20 aanmerkelijk wordt verhoogd en stelt dat deze toelage in de zorgverlening al SRD 95 is.  

Ook de bond bij de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname maakt zich op voor onderhandelingen om meer loon af te dwingen voor zijn leden. Waarnemend BBS-voorzitter, Sergio Gentle, die overigens ook bestuurslid is van de SPB, zegt dat er bij beide instituten sprake is van achteruitgang in salaris vanaf 2013.

Gentle zegt dat de functies bij het Fiso-beloningssysteem niet zijn omschreven en ruimte laten om rekening te houden met werkervaring. Alleen de gespecialiseerde diensten van de politie krijgen maandelijks een risicotoelage van SRD 90. Aan het wensenpakket van de BBS wordt nog gewerkt.

Overigens schijnt het dat Welzijn niet blij is met het bestuur onder leiding van Gentle. Sinds het aantreden van dit bestuur in juli is het nog niet door de minister ontvangen. Nadat het bestuur een brief van de minister had ontvangen en daarop inging, zei Welzijn dat het schrijven niet voor dit bestuur bedoeld was maar voor het vorige onder leiding van John Seedorf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina