Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA praat voorlopig niet over gezondheidszorg

DNA praat voorlopig niet over situatie gezondheidszorg

24/01/2018 08:11 - Wilfred Leeuwin

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zet de situatie in de gezondheidszorg voorlopig niet op de agenda.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zet de situatie in de gezondheidszorg voorlopig niet op de agenda. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee zal geen debat voeren over de situatie in de gezondheidszorg. Niet over de slechte financiële situatie waarin de ziekenhuizen verkeren en ook niet over het overlijden van zes vroeggeboren baby's aan een bacterie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat eerst een onafhankelijk onderzoek moet worden afgewacht.

Zij reageerde hiermee dinsdag op een verzoek van VHP-fractievoorzitter Chandrikapersad Santokhi op basis van een brief waarin de oppositie gevraagd heeft heeft om de situatie in de gezondheidszorg te bespreken. De politicus vindt dat de situatie te ernstig is om niet besproken te worden. Simons bevestigde de ontvangst van de brief, maar stelt dat eerst het onderzoek moet worden afgewacht.

Zij zei in gesprek te zijn met de regering over hervatting van de begrotingsbehandeling volgende week. Dan zal ook gesproken worden over de financiële problemen in de gezondheidssector. Ook de poging van VHP-parlementariër Mahinder Jogi, om de voorzitter  er op te wijzen dat wat zich in de gezondheidssector afspeelt reden is dat het parlement zich daarover uitspreekt strandde. "Het volk gaat gebukt onder deze situatie..." probeerde hij nog, maar Simons onderbrak hem. 

Het parlement behandelde dinsdag aanpassing van de drugswetgeving om ruimte te creëren voor industriële productie van hennep. Asiskumar Gajadien, eveneens van de VHP, merkte op dat in de huidige situatie dit onderwerp van veel minder belang is voor Suriname en deed nog een ultieme poging om de gezondheidszorg op de agenda te krijgen. Ook deze werd afgeslagen door de voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina