Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NeqXtep Buildings valselijk beschuldigd

‘Dit is bagatelliseren van een zeer ernstige beschuldiging’

23/01/2018 10:25 - Iwan Brave

‘Dit is bagatelliseren van een zeer ernstige beschuldiging’

 

PARAMARIBO - “Dat het ‘beter afgehandeld had kunnen worden’ is bagatelliseren van een zeer ernstige, valse beschuldiging door de PMU.” Zo reageert Nizaad Bissumbhar, Operations Manager van NeqXtep Buildings, op een uitspraak van Lothar Boksteen.

Dit naar aanleiding van een juridisch dispuut tussen het bouwbedrijf en de projectmanagementunit (PMU) van het Health System Strengthening Project (HSSP) voor de gezondheidzorg. Boksteen is coördinator van de PMU. Maandag berichtte de Ware Tijd  dat het HSSP-project - met onder meer de bouw van zeven RGD-poli's - wordt geplaagd door blunders en rechtszaken. NeqXtep Buildings - gekwalificeerde laagste bieder voor vier poli's - is door de PMU valselijk beschuldigd van fraude. 

De PMU heeft dat ook toegegeven. Naar zeggen van de PMU wilde het Opec Fonds voor Internationale Ontwikkeling (Ofid) als financier de gunningstoewijzing niet meer goedkeuren. Aanvankelijk wilde de directie niet inhoudelijk reageren vóór het vonnis van de kortgedingrechter. "Maar vanwege de misleidende uitspraak van Boksteen in deze lopende zaak vinden we een weerwoord op zijn plaats."

De partijen staan lijnrecht tegenover elkaar in hun uitleg of er al sprake is van een gunningsovereenkomst. Volgens NeqXtep wel, nadat het eenmaal de gunning voor de bouw van vier RGD-poli's toegewezen had gekregen. Bissumbhar zegt: "Wij hebben na de toewijzing van de bouwprojecten voldaan aan alle extra eisen gesteld door de PMU, zoals het afsluiten van financieringscontracten met banken, waarvoor duizenden dollars aan kosten zijn gemaakt. Hiermee was de contractonderhandelingsfase afgerond. Hierna is de PMU uit het niets met de valse beschuldiging gekomen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen