Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pompactiviteiten Wakay worden stopgezet

Pompactiviteiten Wakay worden stopgezet

21/01/2018 21:07 - Beta Debidien

Bepaalde gebieden in Nickerie hebben onvoldoende water waardoor het water gepompt wordt uit de aangrenzende  irrigatieleiding.

Bepaalde gebieden in Nickerie hebben onvoldoende water waardoor het water gepompt wordt uit de aangrenzende irrigatieleiding. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OWMCP) heeft zondag één pomp van het pompgemaal te Wakay uitgeschakeld. Tot en met zondag was er namelijk nog geen geld beschikbaar gesteld door de overheid voor de aanschaf van brandstof. Het OWMCP is door zijn brandstofvoorraad heen.

"We hebben nog geen bevestiging voor de levering van brandstof", zegt directeur August Lila. De rijstarealen kunnen over enkele dagen niet meer via de natuurlijke wijze worden bevloeid, waardoor de rijstboeren genoodzaakt zullen zijn het water uit de irrigatieleidingen te pompen.

"De meeste gewassen staan nu in bloei en hebben veel water nodig omdat er korrelvorming en vulling plaatsvindt", zegt Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboerenassociatie. Volgens hem zal waterschaarste ook een negatief effect hebben op de opbrengst wanneer de rijstboeren hun oogst binnenhalen. Hij doet een dringend beroep op de overheid om de middelen beschikbaar te stellen zodat er geen stagnatie optreedt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina