Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Benoemingsbrevetten voor honorair consuls

Buza overhandigt brevetten aan honorair consuls

20/01/2018 19:24

Minister Yldiz Pollack-Beighle samen met Wilgo Bilkerdijk, de honorair consul voor Nicaragua.

Minister Yldiz Pollack-Beighle samen met Wilgo Bilkerdijk, de honorair consul voor Nicaragua. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft donderdag benoemingsbrevetten overhandigd aan de honorair consuls Wilgo Bilkerdijk en Joseph Nagib Nouh Shaia voor respectievelijk Nicaragua en Jamaica. Dit meldt het NII zaterdag in een persbericht.

Van de functionarissen wordt verwacht dat ze de belangen van hun land zullen behartigen in Suriname. Bij de felicitaties heeft de minister gezegd dat het de bedoeling is dat de samenwerkingsrelatie met Nicaragua en Jamaica wordt bevorderd. De honorair consuls zeiden dat er reeds processen in gang zijn gezet op het gebied van export en toerisme en dat er contacten gelegd zijn met diverse instituten en stakeholders in Nicaragua en Jamaica.

De minister is ervan overtuigd dat de samenwerking met de honorair consuls succesvol zal zijn vanwege hun professionele kwaliteiten en ervaring in onder andere de private sector. Suriname en Nicaragua vestigden diplomatieke betrekkingen op 19 mei 1976. De diplomatieke betrekkingen met Jamaica zijn aangegaan op 26 november 1975.

Share on Facebook    



Gerelateerde artikelen