Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DSB-bank: geen afname overmakingen Rabobank

DSB-bank: geen afname overmakingen Rabobank

16/01/2018 16:21 - Ivan Cairo

DSB-bank: geen afname overmakingen Rabobank

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - DSB-bank zegt dat in de periode eind vorig jaar toen ze negatief in de publiciteit kwam geen wijziging is opgetreden in het volume van overmakingen van en naar de Rabobank. Ook nu is de relatie met de Nederlandse bank als correspondentbank “nog steeds buitengewoon goed”.

Zo reageert DSB in een persbericht op vragen van de Ware Tijd naar aanleiding van een publicatie maandag door het Nederlandse dagblad Trouw. Die krant meldde dat Rabobank haar cliënten november vorig jaar heeft gewaarschuwd of ze op de hoogte waren van de problemen bij DSB-bank, wanneer ze geld wilden overmaken naar rekeningen bij DSB-bank.

"Oud nieuws", zo typeert de Surinaamse bankinstelling de publicatie van afgelopen maandag. Gesteld wordt dat Rabobank op grond van haar zorgplicht inderdaad cliënten heeft gewezen op de berichten in de pers over DSB-bank . In november maakte DSB-bank contact met de Rabobank om de "feitelijke situatie" door te geven.

"Na deze informatie heeft de Rabobank besloten dat het niet langer noodzakelijk is om klanten te attenderen op deze negatieve berichten over DSB", zegt de financiële instelling. In die periode zijn er geen veranderingen opgetreden in de volume van overmakingen van en naar de Rabobank. Voorts wordt aangevoerd dat de solvabiliteit van 0,67 procent eind 2016 intussen sterk is verbeterd naar 5,38 procent per 30 juni 2017.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina