Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Palestijnse tiener Ahed Tamimi blijft nog vastzitten

Palestijnse tiener Ahed Tamimi blijft nog vastzitten

15/01/2018 20:19

Ahed Tamimi te midden van Israëlische cipiers.

Ahed Tamimi te midden van Israëlische cipiers. Foto: EPA  

JERUZALEM - De zestienjarige Palestijnse Ahed Tamimi blijft voorlopig vastzitten, heeft een Israëlische militaire rechtbank besloten. Ze zit in de cel omdat ze vorige maand op het erf van haar ouderlijk huis Israëlische militairen heeft geschopt en geslagen. Van de confrontatie zijn beelden gemaakt, die veel zijn gedeeld op sociale media.

Tamimi kan vanwege het belagen van de militairen een jarenlange gevangenisstraf krijgen, al wordt niet verwacht dat het zover komt. Ze wordt aangeklaagd voor opruiing, bedreiging van soldaten en het gooien van stenen. Ook haar moeder, die bij het incident aanwezig was, zit vast.

Tamimi is de dochter van een bekende Palestijnse activist. "Ik ben trots dat iedereen in de wereld over haar praat en dat ze een voorbeeld is geworden voor haar generatie. Maar we zijn ook droevig en bezorgd", zei Bassem Tamimi tegen correspondent Arlene Gelderblom. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina