Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hawaï in paniek om vals alarm raketaanval

Hawaï in paniek om vals alarm raketaanval

14/01/2018 04:02

Deze screenshot van een smartphone toont de valse noodalarmmelding van het Hawaii Emergency Management Agency-systeem.

Deze screenshot van een smartphone toont de valse noodalarmmelding van het Hawaii Emergency Management Agency-systeem. Foto: AP foto /Jennifer Kelleher  

HONOLULU - "Ballistische raket dreiging richting Hawaï. Zoek onmiddellijk een schuilplaats. Dit is geen oefening.” Deze alarmerende tekst kregen inwoners van Hawaï zaterdag op hun telefoon. Het bleek inderdaad geen oefening. Wél een vals alarm.

De autoriteiten meldden kort na het alert dat er geen bedreiging was en dat de melding op een vergissing berustte. Het was onduidelijk hoe de fout kon worden gemaakt. Het vals raketalarm op het eiland Hawaï was "puur een oefening van de overheid", liet woordvoerster Lindsay Walters van het Witte Huis weten.

De Amerikaanse president Donald Trump werd op de hoogte gebracht nadat het officiële bericht per abuis was verstuurd naar de inwoners van Hawaï. De krant Honolulu Star zei dat ambtenaren in de ochtend het bericht ten onrechte hadden verzonden, voordat de fout twintig minuten later per email werd gecorrigeerd. Pas na 38 minuten werd de vergissing ook met een sms-bericht rechtgezet.Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina