Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Reorganisatie schoolinternaten gaat moeizaam

Reorganisatie schoolinternaten gaat moeizaam

13/01/2018 00:03 - Merredith Bruce

Het internaat te Atjoni

Het internaat te Atjoni Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De herstructurering van schoolinternaten die in 2016 is ingezet, zou volgens planning al flink opgeschoten moeten zijn, maar door geldgebrek verloopt het proces moeizaam. Het gaat om de Internaat Zaailand te Zorg en Hoop, het VOS-internaat aan de Jagernath Lachmonstraat, en de VOJ-internaten te Atjoni en Stoelmanseiland.

Deze internaten vallen onder het bureau Educatie Studenten Opvangcentra van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. "We wilden veel verder zijn, maar je bent afhankelijk van de financiën", zegt leidinggevende Henry Lamsberg aan de Ware Tijd. "Toch mogen we tevreden zijn met wat we de afgelopen periode hebben weten te bereiken." Hij zegt dat de zelfmoord van de directeur van Zaailand in juli 2017 ook behoorlijk van invloed is geweest op de plannen.

Een van de zaken die tot nu toe binnen de herstructurering is doorgevoerd is dat de ouderbijdrage nu niet meer per maand, maar per kwartaal vooruitbetaald moet worden. Dit is gedaan, omdat het vaak gebeurde dat niet op tijd of willekeurig werd betaald, wat de exploitatie niet ten goede kwam.

"Als dat zo door zou gaan zouden wij in de problemen raken want je hebt al weinig geld en als je het voor een groot deel moet doen met de ouderbijdrage ontstaat er een tekort." De kwartaalbetaling geldt voorlopig alleen voor de internaten in de stad. Het invoeren van het systeem in het binnenland verloopt een beetje stroef.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina