Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ascona nieuwe damesbekerkampioen

Ascona nieuwe damesbekerkampioen

13/01/2018 20:20 - Frank Finisie

De dames van Ascona (in het blauw) proberen in balbezit te komen, maar een speler van SRD biedt weerstand.

De dames van Ascona (in het blauw) proberen in balbezit te komen, maar een speler van SRD biedt weerstand. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Ascona is zaterdag in het Franklin Essed Stadion vrouwenbekerkampioen van de Surinaamse Voetbalbond geworden door SRD met 2-1 te verslaan. In een matige eerste helft kregen beide ploegen opgelegde scoringskansen, maar het duurde tot de 38ste minuut voordat er werd gescoord. Stephanie Hanenberg maakte de 1-0 voor Ascona.

In een veel spannendere tweede helft gingen beide ploegen nadrukkelijker in de aanval. Orthea Riley wist in de 75ste minuut twee verdedigers achter zich te laten en scoorde met een stiftbal; 2-0. Acht minuten later wist Merville Blatz uit een vrije trap van ongeveer 25 meter via de vingertoppen van Ascona-doelvrouw Zuwema Dor te scoren; 1-2.

Ascona-trainer Winston Babel zei na afloop dat er meer rust in het spel van zijn ploeg moet komen. "De focus van Ascona is om steeds beter te worden", aldus Babel. Volgens Marijke Satijo van SRD heeft haar ploeg de kansen niet benut. "Als je niet scoort en de tegenstander doet dat wel, dan ga je verliezen", stelde ze.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina