Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Wet Dierenwelzijn geen dode mus’

‘Wet Dierenwelzijn geen dode mus’

12/01/2018 06:01 - Merredith Bruce

‘Wet Dierenwelzijn geen dode mus’

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Hoewel enkele staatsbesluiten van de wet Dierenwelzijn nog niet uit zijn vindt voorzitter Jennifer Geerlings-Simons van De Nationale Assemblee niet dat de wet geheel ineffectief is. “De wet werkt al, op de gedeelten na waarvoor er een staatsbesluit nodig is. Het is dus geen dode mus.”

Simons heeft begrepen dat al een deel van de vereiste staatsbesluiten gereed ligt om door de president getekend te worden. De parlementsvoorzitter is in 2014 een van de indieners geweest van de initiatiefwet. Zelf had ze gehoopt dat sneller gewerkt zou worden voor een volledige inwerkingtreding van de wet.

"Het is een proces. Het zou natuurlijk veel prettiger geweest zijn als alles veel eerder was geregeld." Organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren, hebben vaker gewezen op de status van de wet. De stichting Henk Abrahams is van plan om de aandacht daarop te blijven vestigen.

Simons onderstreept het belang van de wet en kondigt aan dat er voorlichting over zal worden gegeven vanuit het parlement. Voor de scholen zijn lesbrieven in voorbereiding en ook DNA TV zal worden ingezet. De roep om sancties tegen leed dat dieren wordt aangedaan, wordt steeds luider.

De stichting Henk Abrahams stelt dat nog steeds dieren, vooral honden en katten, worden gedumpt. Onlangs circuleerde een filmpje op sociale media van een man die een hond seksueel misbruikte. Er staan in de wet zware sancties, variërend van hoge geldboetes tot gevangenisstraf, tegen alle vormen van dierenleed.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina