Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VN noemen uitspraken Trump 'racistisch'

VN noemen uitspraken Trump 'racistisch'

12/01/2018 21:27

VN noemen uitspraken Trump 'racistisch'

Foto: AP  

WASHINGTON - De mensenrechtenafdeling van de Verenigde Naties (VN) is niet te spreken over de uithaal van Amerikaans president Donald Trump naar vluchtelingen uit ‘klotelanden’ als Haïti en El Salvador. Trump ontkent dat hij die woorden heeft uitgesproken.

De Amerikaanse president Donald Trump zou tijdens een onderhoud in het Oval Office van het Witte Huis met twee senatoren Haïti, El Salvador en Afrikaanse landen 'shithole countries' of  'klotelanden' hebben genoemd. De senatoren vroegen aan Trump om beschermingsmaatregelen voor migranten uit die landen te herstellen, door ze op te nemen in de nieuwe wet die de grensmuur met Mexico zou moeten financieren.

"Waarom zouden we al deze mensen van klotelanden naar hier halen?", reageerde de president gefrustreerd volgens bronnen van de Washington Post. Trump zelf reageert op Twitter dat de 'taal die gebruikt werd op de meeting' door zichzelf 'hard was, maar dat die specifieke uitspraak 'shithole countries' ('klotelanden') niet gebruikt werd'. Standaard.be

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen