Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venters langs highway nog niet weg

Venters langs highway nog niet weg

12/01/2018 04:05 - Gilliamo Orban

Venters langs highway nog niet weg

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Zodra het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat het gaat beginnen bij het gedeelte van de Martin Luther Kingweg waar de standhouders zijn, moeten ze ontruimen.” Dat zegt Remy Pollack, districtscommissaris van Paramaribo zuid–west. Hij wijst erop dat verkopers van groenten, fruit en vis nu alle ruimte krijgen om hun kraam in orde te maken op de locaties die zijn vrijgemaakt.

Zij hebben de keus tussen Post 1 nabij de kruising van de Latour- en Martin Luther Kingweg, een plek aan de overzijde van het benzinestation op diezelfde hoek en een gedeelte tussen de rotonde bij Latour en de Saronbrug. "Waar ze gaan staan moet er wel netjes uitzien en ze moeten daarom de plek onder meer betegelen", zegt de burgervader. Pollack belooft dat hij ervoor zal zorgen dat de standhouders leidingwater hebben, zodat zij goed kunnen schoonmaken en de hygiënische regels niet zullen overtreden.

Hij weet niet wanneer het asfalteringsbedrijf Dalian aan de slag gaat bij het gedeelte waar de standhouders nu zijn gevestigd. Het bedrijf werkt nu tussen de kruising Meursweg en Paranam. Het ministerie heeft de verkopers al op 24 juli 2017 per brief aangemaand om binnen twee weken te verhuizen. Velen weigerden, omdat ze geen andere standplaats hadden en in hun broodwinning zouden worden getroffen. Ze kwamen later op hun standpunt terug, nadat Pollack alternatieve locaties in orde had gemaakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina