Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • TU Delft schenkt Barronschool plantenkas

TU Delft schenkt Barronschool plantenkas

12/01/2018 03:05 - Van onze redactie

Leerlingen van de Barronschool in Moengo bouwen samen met studenten van TU Delft een metalen landbouwkas.

Leerlingen van de Barronschool in Moengo bouwen samen met studenten van TU Delft een metalen landbouwkas. Foto: Collectie Soil Masonkondre  

PARAMARIBO - Kassenteelt kan de landbouw in het district Marowijne een flinke duw in de rug geven. Zes studenten van de Technische Universiteit (TU) Delft in Nederland hebben speciaal voor de Barronschool in Moengo een metalen plantenkas geïmporteerd, zodat het vak “Agrarische Productie”, dat jaren geleden kwam te vervallen, weer kan worden verzorgd op deze LBO-school.

De kas zal dienen als "living lab": de leerlingen kunnen er allerlei landbouwproeven uitvoeren en trainingen volgen. Zo worden zij gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de nationale voedselproductie. De introductie van landbouwkassen in het onderwijs is onderdeel van "Green Port Marowijne", een plan voor de economische ontwikkeling van Moengo, via de agro-economie, het ecotoerisme en de creatieve economie.

Green Port Marowijne is ontwikkeld door de stichting Soil Masonkondre en de TU Delft. Soil staat voor "Surinaamse Ontwikkeling van de Innovatieve Landbouw". Om de economische ontwikkeling van Marowijne beter vorm te geven, hopen Soil en TU Delft de samenwerking uit te breiden met de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de Universiteit van Antwerpen (België).

De vele mogelijkheden van Marowijne worden uitgebreid belicht tijdens de tweede editie van de Agri en Food Beurs op donderdag 18 januari in Moengo. Bezoekers kunnen er zien hoe een plantenkas werkt. Soil en TU Delft werken al jaren aan plantenkassen met een houten frame, deze zijn ook te bestellen op de beurs. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari zijn er ook allerlei activiteiten, zoals fietstochten en filmvertoningen, meldt de organisatie in een persbericht. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina