Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Specialisten willen geld zien

Specialisten willen geld zien

12/01/2018 09:05 - Van onze redactie

Het hoofdkiantoor van de Stichting Staatsziekenfonds aan de Fred Derbystraat

Het hoofdkiantoor van de Stichting Staatsziekenfonds aan de Fred Derbystraat Foto: dWT  

PARAMARIBO - Indien de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) niet binnen twee weken de achterstand in betaling inloopt zullen medisch specialisten per 1 februari de dienstverlening aan SZF-patiënten staken. Dit heeft de Vereniging van Medici (VMS) die de specialisten vertegenwoordigt gisteren officieel medegedeeld aan SZF-directeur Rick Kromodihardjo.

De medisch specialisten zeggen steeds begrip getoond te hebben voor de gewijzigde omstandigheden binnen het Fonds, en ook steeds de gevraagde medewerking verleend te hebben. Maar frequent overleg met en toezeggingen door het SZF hebben niet geleid tot het nakomen van afspraken met artsen, zo staat in de brief. Het gaat om enorme bedragen, teruglopend tot 2011. De VMS schrijft dat in 2015 partijen overeenstemming hadden bereikt over de back pay van 2011 tot en met 2014.

Verder wil de Vereniging dat het SZF de declaraties betaalt die zijn ingediend nadat het SZF de Basiszorgverzekering heeft overgenomen van Self Reliance. Volgens de belangenorganisatie heeft het SZF wel de verzekering overgenomen, maar houdt het zich niet aan de betalingsafspraken. Verder zou slechts een fractie van de tegoeden bij de ziekenhuizen zijn ontvangen, omdat ook zij niet op tijd worden betaald. Ook dit geld wil de VMS aangezuiverd zien, evenals onbetaalde declaraties van SZF-patiënten teruglopend tot 2015.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina