Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Slachtoffer zoek in zaak pedofielenbende

Slachtoffer zoek in zaak pedofielenbende

12/01/2018 07:04 - Van onze redactie

'Slachtoffer' zaak pedofielenbende zoek

 

PARAMARIBO - Drie mannen zitten langer dan een jaar in voorarrest omdat de vervolging niet in staat is de jongen te achterhalen die zij misbruikt zouden hebben. Nu blijkt dat hij vermoedelijk in het buitenland is. Opnieuw bleef rechter Cynthia Valstein-Montnor onverzettelijk over het verzoek om het drietal, in afwachting van het verdere onderzoek, in vrijheid te stellen.

Ruim een jaar geleden ontstond ophef over deze zogenoemde pedofielenbende van zes mannen, variërend van 24 tot 58 jaar, die tienerjongens misbruikt zouden hebben. Uiteindelijk heeft de politie één slachtoffer gevonden, dat nu onvindbaar zou zijn. Eén verdachte is kort na zijn arrestatie overleden en het voorarrest van twee anderen is opgeschort.

De rechter zou als alternatief politieagenten als getuige hebben gehoord. Eerder deze week heeft zij de verdere behandeling uitgesteld naar eind januari. De advocaten vinden de aanpak van de rechter "bevreemdend". Zij kennen de achterliggende gedachte niet van haar besluit om de agenten te horen en kijken uit naar haar verdere stappen.

De advocaten hebben de rechter eerder kenbaar gemaakt dat ze zich bezorgd maken over het lot van hun cliënten. Volgens de rechter wegen de bezwaren tegen de verdachten die nog in voorarrest zitten, zwaarder dan tegen degenen die voorlopig zijn vrijgelaten. De verdediging zegt in het duister te tasten over het verdere verloop van de zaak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen