Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Massale steun voor Chinese ijsjongen

Massale steun voor Chinese ijsjongen

12/01/2018 11:06

Toen hij maandag na een tocht van 4,5 kilometer door de kou aankwam op school, had Wang Fuman (8) een kapsel van ijspiekjes.

Toen hij maandag na een tocht van 4,5 kilometer door de kou aankwam op school, had Wang Fuman (8) een kapsel van ijspiekjes. Foto: People's Daily  

Xinjie - De Chinese Wang Fuman (8) zal nooit meer als een ijspegeltje op school verschijnen, zoals eerder deze week. Het jongetje trotseerde tijdens een barre wandeltocht van een uur een temperatuur van zo'n min 9 graden, omdat hij per se zijn rekentoets wilde maken. Mensen die een foto van het jongetje zagen hadden zo met hem te doen, dat ze warme kleren en meer dan 38.000 euro hebben gedoneerd

Het zag er ergens wel grappig uit, het jongetje dat met een kapsel van ijspiekjes, bevroren wenkbrauwen en wimpers door zijn juf werd gefotografeerd. Zijn klasgenoten moesten er ook hard om lachen. Maar de realiteit is treuriger. Het jongetje woont met zijn oudere zus bij zijn opa en oma in een lemen huisje in een klein Chinees dorpje, Xinjie. Omdat hij per se zijn rekentoets wilde afleggen toog hij naar school, die 4,5 kilometer verderop ligt.

Bevroren kwam hij aan en snel opwarmen zat er ook niet in, want de school heeft geen verwarming. Het maakte hem wel in één klap beroemd. Zijn foto ging in rap tempo het internet over. Dankzij alle mensen die gedoneerd hebben krijgen alle kinderen op de school nu warme kleren en 500 Chinese yuan (64 euro). Ook krijgt de school verwarming.

Volgens de krant China Daily heeft de vader van het jongetje een baan dichterbij huis aangeboden gekregen, zodat hij meer bij zijn kinderen kan zijn. De man werkte in de grote stad om zijn gezin te onderhouden en ziet zijn kinderen maar een paar keer per jaar. Wang is in elk geval dolgelukkig. "Ik ben heel blij, zoveel mensen geven cadeaus", zegt hij tegen Chinese media. Het jongetje slaagde overigens met glans voor zijn rekentoets, hij scoorde 99 van de 100 punten. "Ik wil later politieagent worden en boeven vangen." AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina