Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Herbenoeming Van Dijk- Silos schadelijk voor NDP’

‘Herbenoeming Van Dijk-Silos schadelijk voor NDP’

12/01/2018 00:03 - Ivan Cairo

Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacovenarbeidersbond Nickerie.

Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacovenarbeidersbond Nickerie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De herbenoeming van Jennifer van Dijk-Silos als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zal schadelijk blijken voor de NDP en president Bouterse. Wint de NDP de verkiezingen van 2020 legaal en misschien ook nog grandioos, zal geen enkele politieke tegenstander geloof hechten aan de uitslag of enige waarde daaraan toekennen. Zo meent Dayanand Dwarka, voorzitter van de Bacovenarbeidersbond Nickerie.

Van Dijk-Silos is te partijpolitiek gebonden om nog langer als "onafhankelijk" bestempeld te worden. De vakbondsleider vreest, mocht het OKB geleid worden door Van Dijk-Silos, dat er na een eventuele verkiezingswinst in 2020 politieke en sociaal-maatschappelijke onrust zal ontstaan.

"De vakbeweging kan alleen gedijen onder een goed politiek klimaat. Dit kunnen we niet hebben. Ik denk dat dit een ernstige dwaling is van de president en we roepen hem op om deze benoeming ongedaan te maken", aldus Dwarka. Indien er geen zekerheid is over de onafhankelijkheid van de verkiezingsinstituten, roept hij de politieke partijen op niet deel te nemen aan de komende verkiezingen.

Volgens Dwarka heeft de NDP het meest te verliezen indien Van Dijk-Silos gehandhaafd blijft omdat een legitieme stembusoverwining van de NDP enorm aan glans zal inboeten. "Niemand zal dat willen geloven omdat de OKB-voorzitter duidelijke politieke banden heeft met de voorzitter van de NDP en ook zware politieke functies in zijn kabinet heeft vervuld".

Dwarka twijfelt niet aan de deskundigheid van Van Dijk-Silos, maar vindt haar een verkeerde keus. Hij voert aan dat, gelet op de taken van het OKB, geen enkele schijn van partijdigheid van de voorzitter of de leden zou moeten bestaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina