Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandende olietanker bij China drijft weg

Brandende olietanker bij China drijft weg

12/01/2018 15:05

Brandende olietanker bij China drijft weg

Foto: arabnews.com  

BEIJING - De brandende Iraanse olietanker Sanchi drijft door de harde wind weg van de Chinese kust. Het zwaar gehavende vaartuig bevindt zich sinds woensdag in de exclusieve economische zone van Japan. Dit zegt een woordvoerder van de kustwacht in dat land vrijdag. De tanker botste afgelopen zaterdag op de Oost-Chinese Zee op een vrachtschip. Daarop brak brand uit op het Iraanse vaartuig.

De Chinese zender CCTV berichtte eerder dat ongeveer veertien reddingsschepen proberen het vuur te blussen en vermiste bemanningsleden van de tanker op te sporen. Zo'n dertig opvarenden zouden nog spoorloos zijn. Eerder werd het lichaam van een bemanningslid uit Bangladesh geborgen.

De woordvoerder zegt vrijdag dat de Japanse kustwacht de Chinezen hulp heeft aangeboden, maar dat zou van de hand zijn gewezen. Hij stelt dat de Japanners patrouilleboten en vliegtuigen hebben ingezet om de situatie in de gaten te houden. Het brandende schip bevond zich donderdagmiddag op enkele honderden kilometers van het eiland Amami Oshima. ANP/NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina